אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

מאפינס סוכר וקינמון עם הפתעה

אם אתם מחפשים משהו טעים קטן ומהיר, שאפשר לשבור איתו את הצום בלי להעמיס יותר מדי - זה יכול להיות הדבר. אבל עזבו את יום כיפור - המתכון הזה יעשה לכם שירות נפלא בכל בוקר שבו יתחשק לכם קצת להתפנק

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 09/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 266 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12-15 מאפינס:

240 מ"ל (כוס) חלב

75 מ"ל (שליש כוס) שמן

ביצה גדולה

2 כפיות תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח, מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

חצי כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט או ציפורן

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

רבע כפית מלח

למילוי וציפוי:

חצי צנצנת ממרח לוטוס

50 גרם (רבע כוס) סוכר

2 כפיות קינמון

50 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה בינונית חלב, שמן, ביצה ותמצית וניל. בקערה גדולה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט או ציפורן, סוכר ומלח. יוצרים גומה במרכז קערת החומרים היבשים, יוצקים את תוכנה של קערת החומרים הרטובים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה יחסית.

2 מחלקים את הבלילה בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר, כך שהיא מגיעה עד כשני שליש מגובה כל שקע. מטביעים במרכז כל מאפין כפית גדושה של ממרח לוטוס.

3 אופים 16-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים. מצננים לכמה דקות.

4 מערבבים בקערית סוכר וקינמון. טובלים לרגע את ראשו של כל מאפין בחמאה המומסת, ומיד טובלים בתערובת הסוכר והקינמון לציפוי. מצננים מעט וזוללים.

*שומרים את המאפינס בקופסה אטומה, ומחממים קלות לפני שאוכלים.

*ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בפעם שעברה הכנו עוגת שכבות וניל, לוטוס ותפוחים

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים