אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

מקפא סופלה של פירות יער ועוגיות לוטוס

קינוח מרענן שאפשר להכין עד יום מראש. רוצים להרשים כמו בתצלום? הדביקו בשולי הכוס נייר אפייה בגובה 3 ס"מ, והכינו בהתאם למתכון. לפני ההגשה הסירו את נייר האפייה, וזהו

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1/2 כוס פירות יער קפואים

5 ביצים, מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כף מיץ לימון טרי

14 גרם ג'לטין

1/3 כוס מים

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

100 גרם עוגיות לוטוס, מפוררות

לעיטור:

4 כפות פירות יער קפואים, שהופשרו

100 גרם עוגיות לוטוס, מפוררות

אופן ההכנה:

1 טוחנים את פירות היער הקפואים למחית אחידה.

2 מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את מחית הפירות ואת מיץ הלימון ומערבבים.

3 שמים את הג'לטין ואת המים בקערית קטנה ומניחים לכ־10 דקות, עד שהג'לטין נמס. מחממים קצרות במיקרוגל עד שמתקבל נוזל שקוף. מוסיפים לג'לטין כף מקרם הפירות־חלמונים ומערבבים. מעבירים את כל תכולת הקערית לקערת הקרם ומערבבים.

4 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים לקרם ומערבבים.

5 מקציפים בקערת המערבל הנקייה את החלבונים, מוסיפים את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מעבירים לקרם ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים בעדינות. יוצקים את הקרם לכוסות, מכסים ומאחסנים במקרר במשך לילה.

6 לפני ההגשה מעטרים בפירות יער ובפירורי עוגיות. מגישים קפוא.