צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס
ארטיק יוגורט וממרח לוטוס
שלגונים ביתיים קטנים וממזריים - שגם הילדים וגם ההורים יכולים ליהנות מהם מאוד. מכינים ב-20 דקות, ושומרים במקפיא לימי השרב שעוד מצפים לנו
עמית דונסקוי | לוטוס
| פורסם 02/07/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
1/2 צנצנת ממרח לוטוס
12 כוסיות פלסטיק חד פעמיות, או כלים ייעודיים לארטיקים
12 מקלות עץ
לסירופ הסוכר:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כפית מיץ לימון טרי
לארטיקים:
1 מכל שמנת מתוקה
2 גביעי יוגורט 1.5%
אופן ההכנה:
1 מורחים את ממרח הלוטוס בכוסיות הפלסטיק, כך שיכסה חלק מהתחתית והדפנות. מעבירים את הכוסות למקפיא.
2 הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהסירופ מסמיך. מניחים לצינון מלא.
3 הארטיקים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מוסיפים 3/4 כוס סירופ סוכר ומערבבים בזהירות. יוצקים לכוסות, נועצים מקל בכל כוס ומקפיאים במשך לילה. מוציאים את הארטיקים מהכוסות (אפשר לצקת קצת מים חמימים על הכוסות, להקלת החילוץ) ומגישים.