אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

ארטיק יוגורט וממרח לוטוס

שלגונים ביתיים קטנים וממזריים - שגם הילדים וגם ההורים יכולים ליהנות מהם מאוד. מכינים ב-20 דקות, ושומרים במקפיא לימי השרב שעוד מצפים לנו

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 02/07/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

12 כוסיות פלסטיק חד פעמיות, או כלים ייעודיים לארטיקים

12 מקלות עץ

לסירופ הסוכר:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1/2 כפית מיץ לימון טרי

לארטיקים:

1 מכל שמנת מתוקה

2 גביעי יוגורט 1.5%

אופן ההכנה:

1 מורחים את ממרח הלוטוס בכוסיות הפלסטיק, כך שיכסה חלק מהתחתית והדפנות. מעבירים את הכוסות למקפיא.

2 הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהסירופ מסמיך. מניחים לצינון מלא.

3 הארטיקים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מוסיפים 3/4 כוס סירופ סוכר ומערבבים בזהירות. יוצקים לכוסות, נועצים מקל בכל כוס ומקפיאים במשך לילה. מוציאים את הארטיקים מהכוסות (אפשר לצקת קצת מים חמימים על הכוסות, להקלת החילוץ) ומגישים.