אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

קראמבל אגסים ולוטוס

קראמבל מצליח לנו תמיד, גם בימים ששום דבר לא מסתדר, בגלל זה אנחנו אוהבים אותו כל כך. כאן עם אגסים וממרח לוטוס שהופכים אותו לממכר ממש. קחו כפית והשאירו את רגשות האשם במקום אחר

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 02/09/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית 24 ס"מ או 8-10 תבניות אישיות):

10 אגסים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

מיץ מלימון שלם

2 כפות סוכר חום

160 גרם עוגיות לוטוס, מרוסקות

150 גרם קמח (כוס + כף)

קמצוץ מלח

150 גרם ממרח לוטוס, מומס

4 כפות שמן קוקוס

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2 מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות קטנות בגודל בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית / תבניות אישיות.

3 מרסקים את העוגיות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקמח, המלח, הקינמון (אופציונלי) וממרח הלוטוס המומס ומערבבים בעזרת כף או ידיים עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את שמן הקוקוס ומפוררים את התערובת בין האצבעות עד שנוצרים גושי קראמבל.

4 מפזרים את הקראמבל מעל האגסים.

5 אופים כ-30 דקות, או עד שהקראמבל מתחיל להשחים. מגישים עם סורבה / גלידה בצד.

הערות:• אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן.

• אי אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל, אך אפשר לוותר עליו ולהוסיף כמות גדולה יותר של ממרח לוטוס, כ- 180 גרם.

• לאופציה חלבית אפשר להחליף את שמן הקוקוס ב-50 גרם חמאה מומסת.

• אפשר להחליף את האגסים בתפוחים או שזיפים.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 
>> בשבוע שעבר הכנו רוגלך לוטוס והם היו להיט
>> 10 ארוחות צהריים מצוינות לילדים וקלות להכנה