אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

קאפקייקס לוטוס בציפוי מסקרפונה

איך הופכים קאפקייק פשוט לעשיר וחגיגי? מוסיפים לו שכבת ציפוי עשירה וטופינג של עוגיות מפוררות. חגיגה

חן שוקרון | לוטוס | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

קורט מלח

120 גרם חמאה רכה

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

2 ביצים

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%

לציפוי:

1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפיות ממרח לוטוס

16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

להגשה:

5 עוגיות לוטוס מפוררות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (או משתמשים בעטרות נייר קשיחות כמו בתמונה).

2 מכינים את הקאפקייקס: מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים.

3 מערבלים ממרח לוטוס, חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם יוגורט ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4 ממלאים את תבנית השקעים בבלילה עד 3/4 הגובה בעזרת כף קפיצית לגלידה או 2 כפות.

5 אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

6 מכינים את הציפוי: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מגבירים את המהירות ומקציפים כ-3 דקות לתערובת יציבה.

7 מצפים כל קאפקייק בעזרת פלטה. לחילופין אפשר להעביר את הציפוי לשקית זילוף ולזלף מעל כל קאפקייק. מקררים 30 דקות להתייצבות, מפזרים פירורי עוגיות ומגישים. שומרים במקרר עד 3 ימים.