קאפקייקס לוטוס בציפוי מסקרפונה
איך הופכים קאפקייק פשוט לעשיר וחגיגי? מוסיפים לו שכבת ציפוי עשירה וטופינג של עוגיות מפוררות. חגיגה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
קורט מלח
120 גרם חמאה רכה
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%
לציפוי:
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות ממרח לוטוס
16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
להגשה:
5 עוגיות לוטוס מפוררות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (או משתמשים בעטרות נייר קשיחות כמו בתמונה).
2 מכינים את הקאפקייקס: מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
3 מערבלים ממרח לוטוס, חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם יוגורט ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4 ממלאים את תבנית השקעים בבלילה עד 3/4 הגובה בעזרת כף קפיצית לגלידה או 2 כפות.
5 אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
6 מכינים את הציפוי: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מגבירים את המהירות ומקציפים כ-3 דקות לתערובת יציבה.
7 מצפים כל קאפקייק בעזרת פלטה. לחילופין אפשר להעביר את הציפוי לשקית זילוף ולזלף מעל כל קאפקייק. מקררים 30 דקות להתייצבות, מפזרים פירורי עוגיות ומגישים. שומרים במקרר עד 3 ימים.