צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
טראפלס לוטוס-קוקוס
לא רק שטראפלס לא חייבים להיות עגולים – הם גם לא חייבים להיות רק משוקולד. קבלו את הגרסה שלנו, עם ממרח לוטוס וקוקוס קלוי
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 13/10/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (60 מנות):
מרכיבים:
100 גרם קוקוס (שימו לב לחלוקה בתוך המתכון)
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם ממרח לוטוס (1/2 כוס + כף גדושה)
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 על מחבת יבשה קולים את הקוקוס תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת גוון זהוב. מניחים בצד לצינון.
2 מחממים יחד במיקרוגל שוקולד וממרח לוטוס. עוצרים מדי 30 שניות ומערבבים. כשרוב השוקולד נמס, מפסיקים לחמם ומערבבים עד שהתערובת אחידה ומבריקה.
3 מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והתערובת אחידה.
4 מוסיפים חצי כוס מהקוקוס הקלוי ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית בגודל 15X15 ס"מ (או גודל דומה), מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך 3 שעות.
5 בעזרת הניילון הנצמד מוציאים מהתבנית. מסירים את הניילון ומניחים על גבי קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה ולא משוננת חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מגלגלים את הקוביות בקוקוס הקלוי שנשאר. שומרים בכלי אטום במקרר.