אוכל
צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס

אפשר לקרוא לעוגיות האלו עוגיות שוקולד צ'יפס משודרגות: יש בהן סוכריות וגם ממרח לוטוס שנותן להן אקסטרה טעם. לא תאמינו מה 3 שעות במקרר עושות לתוצאה הסופית

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 03/03/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

140 גרם (1 כוס) קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

ביצה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

275 גרם (1 כוס) ממרח לוטוס

1 כוס פצפוצי שוקולד (מריר / לבן), עדשים צבעוניות, או תוספות אחרות (כ-150 גרם)

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערה בינונית את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.

2 בקערה גדולה, מערבבים היטב את הביצה עם הסוכר הלבן ותמצית הווניל. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים פנימה את הפצפוצים או העדשים הצבעוניות, ומטמיעים אותם לתוך התערובת. הבצק צריך להיות נעים למגע - לא רך או דביק.

3 יוצרים מהבצק 24 כדורים [בערך 30 גרם לעוגייה] ומניחים אותם, צפופים, על מגש אפייה שמרופד בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר ומקררים את הבצק למשך 3 שעות.

4 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים 2 מגשי אפייה בנייר אפייה.

5 מניחים את כדורי הבצק באופן מעט מרווח על מגשי האפייה ופוחסים אותם מעט מלמעלה, כדי לשטח אותם.

6 מכניסים לתנור ואופים במשך 8-10 דקות ולא יותר. העוגיות צריכות להיראות זהובות -שחומות, יציבות בצדדים אבל עוד רכות באמצע - הן תמשכנה להתקשות בזמן הקירור, אז אין צורך לאפות אותן עד שהן יציבות לגמרי.

>> עדיין לא מאוחר: אוזני המן במילוי לוטוס
>> חם מהתנור: פאי תותים עם קרם מסקרפונה