אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

אוזני המן במלית לוטוס

לא פרג וגם לא שוקולד. ממרח לוטוס הוא חלופה משובחת למאפה המסורתי של פורים. גם כאן, כמו במתכונים רבים באסופה זאת, ממרח הפלא משתלב גם בבצק

חן שוקרון | לוטוס | פורסם 24/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

15 גרם (1 כפית) ממרח לוטוס

1 חלמון

למלית:

200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס

5 עוגיות לוטוס טחונות דק

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.

2 יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר כ-8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.

4 מרכיבים את האוזניים ואופים: מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף. אם הוא נוקשה מדי, מחממים אותו לפני כן כמה שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).

5 מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסן משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כ-30 דקות.

6 מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7 אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.

8 שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.

 

* סטיילינג: דיאנה לינדר.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

>> עזורה החדשה בתל אביב: האם היא טעימה כמו המקור הירושלמי?
>> ארוחת ערב: פריטטה חלומי ותפוחי אדמה