אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

רוגלך לוטוס קלים להכנה

5 מרכיבים ופחות משעה - זה כל מה שאתם צריכים בשביל לשגע את כל בני הבית והשכנים בניחוחות הורסים של רוגלך טריים ופריכים. ליד הקפה, לפני הקפה, אחרי הקפה - למי אכפת, העיקר שהם יהיו פה לידנו

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 15/01/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 186 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

125 גרם גבינת שמנת

1 כף אבקת סוכר

חצי צנצנת ממרח לוטוס בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט ממרח הלוטוס במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק.

3 מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכדררים לכדורים.

4 מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ.

5 בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה נדיבה של ממרח לוטוס.

>> לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

6 חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים.

7 מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8 אופים כ-20 דקות, או עד שהרוגלך מזהיבים.

9 שומרים בכלי אטום.

הערות:

* אם רוצים אפשר לוותר לגמרי על הסוכר במתכון. הממרח די מתוק.

* כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. השתמשו בקמח על מנת למנוע את זה.

* יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים.