צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
סמיפרדו וניל וממרח לוטוס
מתעצלים להכין גלידה? יש לנו פתרון שווה לא פחות. באיטלקית סמיפרדו זה "חצי קפוא", בשבילנו זה בעיקר קינוח שהאורחים שלכם בטוח לא טעמו בשום מקום אחר
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 06/08/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
100 גרם נשיקות מרנג
150 גרם פטל אדום קפוא (או טרי בעונה)
1 כפית סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 שוברים את הנשיקות בידיים לחתיכות בינוניות. מניחים בצד.
2 מפרקים ושוברים את הפטל לחתיכות בעודו קפוא, מערבבים עם הסוכר ומניחים בצד.
3 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
4 מערבבים 1/2 כוס מהקצפת עם ממרח הלוטוס.
5 מערבבים בעדינות את שברי הנשיקות עם הקצפת. מוסיפים את תערובת הלוטוס ואת הפטל ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול בעזרת מרית. לא צריך להגיע לאחידות מלאה.
6 מעבירים לתבנית ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות. אפשר להקפיא גם בכלים אישיים.
7 יוצרים כדורים בעזרת כף גלידה, ומגישים.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית וצלמת אוכל
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים