אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

מעמול לוטוס ואגוזים

מוכנים לגרסה המודרנית לעוגייה המסורתית? עם בצק חמאתי קצת פריך וקצת נימוח ועם מלית קראנצ'ית, המעמולוטוסים האלה יסדרו לכם את הקפה של הבוקר, וגם את זה של אחר הצהריים (בהנחה שבכלל יישאר משהו)

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 13/12/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה, רכה מאוד

50 גרם (6 כפות) אבקת סוכר

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

קורט מלח

למלית:

250 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) ממרח לוטוס

100 גרם (כוס) אגוזים, גרוסים (אגוזי מלך, או כל סוג אחר)

כף סוכר חום כהה

קורט קינמון

2 כפיות תמצית וניל

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר כמה דקות במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת קרם רך. מוסיפים קמח וקורט מלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. מעבירים לקירור לחצי שעה.

2 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים של בערך 2 וחצי ס"מ (אם המלית רכה מדי לעבודה אפשר לקרר אותה מעט, להתייצבות).

3 מחלקים גם את הבצק לפיסות ומגלגלים לכדורים קטנים של בערך 3 ס"מ. משטחים בכל פעם כדור בצק לעלה דק מאוד, מניחים במרכז כדור לוטוס, סוגרים את הבצק מעל ומגלגלים לכדור.

4 מפזרים מעט קמח על העוגיות, ומעטרים בעזרת צובטן מקומח או יוצרים דוגמה בעזרת מזלג (בימים חמים, אם הבצק רך מדי לעיצוב, מומלץ להעביר את העוגיות הממולאות לקירור לפני שמעטרים). בתום העיצוב מעבירים את העוגיות להקפאה למשך כשעה, להתייצבות.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות ישר מהמקפיא במשך כ-20 דקות (העוגיות עדיין בהירות בתום האפייה וזה בסדר).

6 בוזקים על העוגיות אבקת סוכר בנדיבות בעודן חמות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (שימו לב, העוגיות משתבחות לאחר יממה).

מעמולוטוס אגוזים  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
גשם של מעמלוטוסים? אנחנו בעד|צילום: דרור עינב, mako אוכל

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו קוביות קרמבו שוקו-קוקוס