אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

טירמיסו לוטוס

מצד אחד מדובר בקינוח חגיגי, מרשים וקלאסי, מצד שני הוא כל כך קל להכנה שאתם אפילו לא צריכים להדליק תנור, ככה שאפשר להגדיר אותו כפשוט מושלם. טארט עשיר ומפנק של לוטוס, קפה ומסקרפונה, במיוחד לסוף הקיץ

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 30/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 244 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

85 גרם (שליש חבילה) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים

85 גרם (כוס פחות 2 כפות) אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים

50 גרם חמאה, מומסת

רבע כפית מלח

למלית השוקולד והקפה:

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

2 כפות יפות של קפה מגורען

150 גרם שוקולד חלב, קצוץ

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לציפוי המסקרפונה לוטוס:

250 גרם (גביע) מסקרפונה

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

120 גרם (רבע צנצנת ועוד כף) ממרח לוטוס

20 גרם (2 כפות שטוחות) אבקת סוכר

קקאו, לפידור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את עוגיות הלוטוס הטחונות עם אגוזי המלך הטחונים או השקדים הטחונים, החמאה המומסת והמלח. מהדקים בעזרת כף לתחתית תבנית מאורכת, מרופדת בניילון נצמד או בנייר אפייה.

2 בסיר קטן או במיקרוגל מביאים שמנת מתוקה וקפה לרתיחה. יוצרקם לקערה ובה שני סוגי השוקולד, מניחים לתערובת להינמס למשך דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים על גבי התחתית ומקפיאים למשך כשעתיים עד להתייצבות.

3. מקציפים במערבל חשמלי מסקרפונה ואבקת סוכר לריכוך. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים לקרם יציב מאוד. מוסיפים ממרח לוטוס ומקציפים קלות רק עד להטמעה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק של כ-2 ס"מ ומזלפים על העוגה תלוליות קרם גדולות. במידה והקרם לא יציב מספיק לזילוף מעבירים לקירור למשך לשעה. מפדרים בקקאו בנדיבות לפני ההגשה.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו קוביות של פאדג' שוקולד לבן ולוטוס בקלי קלות

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים