אוכל
צילום׃ בועז לביא, לוטוס

רולדה במילוי קרם לוטוס

אם אתם מתגעגעים לרולדה של פעם, אתם מוזמנים לנסות את הטוויסט הבא: רולדה רכה, עדינה ואוורירית עם מילוי מדליק של קרם קראנצ'י. הקינוח של סבתא מתקדם לשנת 2014

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 27/08/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרולדה:

5 ביצים

4 כפות סוכר

5 כפות קמח

1 כף קקאו

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כף שמן קנולה

למילוי:

250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה 38% שומן

1/2 צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס פירורי עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.

2 מפרידים את הביצים. מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3 מסננים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומקפלים אותם בעדינות לתוך קצף החלבונים. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לקפל את התערובת בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.

4 משמנים את נייר האפייה בחצי כף השמן, ומשטחים את התערובת על התבנית בעובי אחיד. אופים כ-15 דקות. 5. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה, מניחים בצד לצינון.

6 מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם ממרח הלוטוס עד לקבלת קרם אחיד .

7 פותחים את הרולדה ומורחים עליה את הקרם. מגלגלים אותה בחזרה לצורת הגלילה תוך כדי הסרת נייר האפייה. מעבירים לקירור. 

8 מכינים את הציפוי: ממסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק ומבריק ויוצקים על הרולדה. מפזרים מעל פירורי עוגית לוטוס ושומרים לפחות לילה במקרר לפני שמגישים. 

>> בפעם הקודמת הכנו סיגרים מתוקים עם תפוחים
>> הקינוחים הכי שווים לראש השנה