רולדה במילוי קרם לוטוס
אם אתם מתגעגעים לרולדה של פעם, אתם מוזמנים לנסות את הטוויסט הבא: רולדה רכה, עדינה ואוורירית עם מילוי מדליק של קרם קראנצ'י. הקינוח של סבתא מתקדם לשנת 2014
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרולדה:
5 ביצים
4 כפות סוכר
5 כפות קמח
1 כף קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כף שמן קנולה
למילוי:
250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה 38% שומן
1/2 צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס פירורי עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
2 מפרידים את הביצים. מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
3 מסננים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומקפלים אותם בעדינות לתוך קצף החלבונים. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לקפל את התערובת בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.
4 משמנים את נייר האפייה בחצי כף השמן, ומשטחים את התערובת על התבנית בעובי אחיד. אופים כ-15 דקות. 5. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה, מניחים בצד לצינון.
6 מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם ממרח הלוטוס עד לקבלת קרם אחיד .
7 פותחים את הרולדה ומורחים עליה את הקרם. מגלגלים אותה בחזרה לצורת הגלילה תוך כדי הסרת נייר האפייה. מעבירים לקירור.
8 מכינים את הציפוי: ממסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק ומבריק ויוצקים על הרולדה. מפזרים מעל פירורי עוגית לוטוס ושומרים לפחות לילה במקרר לפני שמגישים.