אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פופ טארט בננות, לוטוס וקוקוס

נמאס לכם מעוגיות שוקולד צ'יפס? בראוניז כבר הפסיקו לרגש אתכם? צאו מהשגרה עם פופ טארטס: מתכון ביתי משודרג ללהיט האמריקאי - הוא ידרוש מכם קצת סבלנות, אבל התוצאה לגמרי שווה את זה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 15/11/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח

50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים

4 כפות סוכר

רבע כפית מלח

180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1-2 כפות חלב או מים קרים

למילוי:

1 ביצה טרופה, להברשה

רבע צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'

2 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות דקות

חופן קוקוס טחון

לציפוי:

100 גרם (שקית) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

1-2 כפות חלב קוקוס, או חלב רגיל

קורט מלח

לעיטור:

כמה עוגיות לוטוס טחונות לפירורים או אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ותמצית וניל, ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים מעט חלב או מים קרים לפי הצורך ולשים קלות. מעבירים לקירור לשעה או יותר עד להתייצבות.

2 מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים בכל פעם מחצית ממנו בין 2 ניירות אפייה מקומחים היטב לעלה דק בעובי של 3-4 מ"מ. חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה למלבנים של 8x5 ס"מ או קצת יותר. לקבלת תוצאה מדוייקת אפשר להיעזר בסרגל. חוזרים על הפעולה עם עודפי הבצק הנותרים (בתקופת הקיץ מומלץ להעביר את הבצק להקפאה או לקירור להתייצבות לפני שממשיכים).

3 מערבבים את ממרח הלוטוס עד לריכוך (במידת הצורך ניתן גם לחמם אותו לכמה שניות בלבד במיקרו, רק עד לקבלת קרם רך). מברישים מחצית מכמות מלבני הבצק בשכבה דקיקה של ביצה טרופה, מורחים במרכזם חצי כפית יפה של ממרח לוטוס, מסדרים מעל פרוסות בננה ומפזרים מעט קוקוס טחון (הקפידו שלא להעמיס במילוי כדי שלא תתקשו לאטום אותם בבצק).

4 מכסים כל טארט במלבן בצק שני ומהדקים בעדינות את השוליים בעזרת האצבעות. במידה והבצק רך מדי לעבודה בשלב זה אפשר להעביר אותו להקפאה או לקירור להתייצבות לפני שממשיכים. לוחצים על השוליים של כל טארט בעזרת מזלג לאיטום הדפנות, ומנקבים מעט את החלק העליון במזלג ליצירת נקבים עבור האדים. מעבירים להקפאה למשך חצי שעה עד שעה לפני האפייה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הפופ טארטס בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים.

6 מכינים את הזיגוג: שופכים אבקת סוכר לקערה קטנה. מטפטפים פנימה תמצית וניל וחלב בהדרגה לפי הצורך, רק עד לקבלת זיגוג סמיך אך מעט נוזלי. מערבבים פנימה קורט מלחץ. מטפטפים מיד כפית של זיגוג במרכז כל טארט ומפזרים מעל מעט פירורי לוטוס או אגוזים קצוצים.

* הפופ טארטים במיטבם ביום האפייה, שימו לב שלמחרת הם מתרככים ומאבדים מהפריכות.

* רוצים לפתוח את הבוקר עם פופ טארטים טריים? ניתן להכין ולמלא את הפופ טארטים לילה מראש, לשמור אותם במקרר ולהכניס לאפייה ביום האכילה. ניתן גם לשמור את הפופ טארטים בהקפאה לפני האפייה ולהכניס לתנור מתי שרוצים ישירות מהמקפיא.

* רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים? במקום להסתבך עם חיתוך הפופ טארטים למלבנים מדויקים, פשוט קירצו את הבצק בעזרת חותכן עגול או כוס לעיגולים גדולים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו מגדל פנקייקס מופלא

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים