אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

עוגת גבינה אמריקאית בציפוי קרמל מעודן

עוגה נפלאה שנמסה בפה, בלי הקצפות מסובכות. המתכון המקורי עושה שימוש בגבינת שמנת - אתם יכולים להחליף אותה בגבינת שמנת 5 אחוז, זה עדיין ייצא מעולה

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקלתית (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

3 גביעים (675 גרם) גבינת שמנת (או גבינת שמנת 5%)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

5 ביצים

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

לציפוי:

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

1/2 מכל שמנת מתוקה

1 כף יוגורט טבעי 1.5%

אופן ההכנה:

1 הקלתית: שמים את עוגיות הלוטוס במעבד המזון ומעבדים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים היטב לבסיס.

2 המלית: מערבלים בקערת המערבל את הגבינות והסוכר למרקם חלק. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את קליפת הלימון והווניל ומערבבים קצרות, רק עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים לתבנית.

3 מחממים את התנור ל־160 מעלות ומניחים כלי עם מים בתחתיתו. אופים את העוגה 10 דקות, מורידים את החום ל־140 מעלות ואופים עוד כשעה, עד לקבלת קרום בהיר וזוהר על העוגה. מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור.

4 הציפוי: שמים בכלי מתאים את השמנת וממרח הלוטוס ומחממים כחצי דקה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים לקרם אחיד ומבריק (זהירות, לא לחמם בחום גבוה מדי!). מוסיפים את היוגורט ומערבבים. יוצקים על העוגה או מגישים את הרוטב לצדה.