אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

חיתוכיות לוטוס וקפה

יש שילובים שפשוט נוצרו בגן עדן. השילוב של לוטוס וקפה הוא אחד מהם, וכל מי שטבל אי פעם עוגייה בנס יודע את זה. קבלו אותו בגרסת החיתוכיות: שכבות שכבות של בצק פריך ומילוי מתוק

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 05/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

כוס וחצי קמח

כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה רכה

3 חלמונים

חלב (שימו לב להוראות במתכון)

למילוי:

50 מ"ל שמנת מתוקה

כפית וחצי קפה נמס

80 גרם שוקולד מריר

1 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והחמאה לקבלת תערובת פירורית. שמים את החלמונים בכוס מדידה ומשלימים בעזרת חלב לכמות של חצי כוס. מוסיפים אל הפירורים ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2 מחממים את השמנת והקפה לסף רתיחה ומערבבים עד שכל הקפה נמס. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנוצר קרם אחיד ומבריק. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

3 מרפדים תבנית בגודל 21X18 ס"מ (או גודל דומה) בנייר אפייה.

4 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל שניות בודדות עד שהוא מעט נוזלי.

5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים חלק אחד לעלה דק בגודל התבנית. מניחים בתבנית. מורחים שליש מכמות ממרח הלוטוס. מפזרים ומורחים מעל ממרח הלוטוס כשליש מקרם הקפה (לא נורא אם שתי השכבות מתערבבות מעט).

6 חוזרים על פעולות השכבות עם שני חלקי בצק נוספים, ומסיימים בעלה הבצק הרביעי.

7 אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד שהחלק העליון זהוב-שחום. מניחים לקירור מוחלט וחותכים בסכין חדה לריבועים של 3.5 ס"מ. שומרים בכלי אטום.

* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר שאין דברים כאלה

>> והנה המון מתכונים לסוכות