אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

עוגיות סנדוויץ' פאדג' במלית ממרח לוטוס

עוגיות שוקולד רכות ועשירות שמחביאות ביניהן מלית לוטוס קרמלית וטעימה

חן שוקרון | לוטוס | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לעוגיות:

200 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו, קצוץ

2 כפות שמן קוקוס מוצק

1/4 כוס (35 גרם) קמח

1/4 כפית אבקת אפייה (ממש קורט)

2 ביצים בטמפ' החדר

1/4 כוס (65 גרם) סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

למלית:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

2 מכינים את העוגיות: שמים שוקולד ושמן קוקוס בקערה וממיסים במיקרוגל או מעל בן מארי. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

3 מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים.4. שמים ביצים, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר ומקציפים כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים כ-2 דקות נוספות לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים בעזרת מרית עד שהקמח נטמע לחלוטין. מוסיפים שוקולד קצוץ ומקפלים גם אותו עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מניחים בתבנית תלוליות בקוטר 3 ס"מ בעזרת כף קפיצית לגלידה או כף רגילה במרווחים של 3 ס"מ.

6 אופים כ-8 דקות עד שהעוגיות מתייצבות וחלקן העליון מבריק וסדוק. מצננים.

7 מרכיבים: מעבירים את הממרח לשקית זילוף וגוזרים בו פתח בקוטר 1 ס"מ. מזלפים כמות של כפית ממרח על הצד החלק של מחצית העוגיות. מכסים עם שאר העוגיות ומהדקים קלות.

8 שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד 3 ימים.