אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

לביבות גבינה ולוטוס מופלאות

אפשר לעבוד קשה בחנוכה על טיגון סופגניות, ואפשר לזרוק כמה מרכיבים לקערה, לערבב, לטגן במעט שמן ולהתענג על לביבות גבינה רכות ומתוקות. במקום הריבה מוסיפים להן ממרח לוטוס, ונהנים מביסים מושלמים בטעם קרמל

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 02/12/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

ללביבות:

500 גרם גבינה לאפייה (קש, טבורוג, ריקוטה)

ביצה

3 כפות סוכר (לבן או חום)

שקית סוכר וניל

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

קורט מלח

2 כפות ממרח לוטוס

5 כפות קמח

שמן לטיגון

ממרח לוטוס מומס להגשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הלביבות עד שמתקבלת תערובת סמיכה ודביקה.

2 מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מרטיבים את הידיים, יוצרים קציצות שטוחות בגודל הרצוי ומטגנים על כל צד במשך כמה דקות או עד שהלביבות משחימות. מוסיפים שמן במידת הצורך.

3 מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר כדי לספוג את עודפי השמן.

4 יוצקים מעל את ממרח הלוטוס המומס ומגישים.

* שומרים במקרר בכלי אטום.

* אפשר לשדרג את הלביבות עם צימוקים, חמוציות או פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

>> בפעם הקודמת הכנו כאן שטרודל לוטוס ותפוחים מהיר

>> והנה מתכון לאצבעות לחם זעתר ריחניות