אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

קינוח גבינה, לוטוס ושוקולד בכוס

קינוח בקלי קלות שנראה כמו מיליון דולר ולא מצריך תנור בכלל - מכינים שכבת שוקולד עשירה, מערבבים גבינת שמנת וממרח לוטוס עם קצפת ומגישים בשכבות בתוך כוס או צנצנת

חן שוקרון | לוטוס | פורסם 05/05/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 370 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לשכבת הגבינה והלוטוס:

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

לעיטור:

10 עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר. מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.

2 מכינים את שכבת הגבינה: שמים גבינה וממרח לוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף.

3 מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.

4 מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכוס בנפח 80 מ"ל (המתכון מספיק ל-10 כוסות כאלו) שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (סה"כ 4 שכבות). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.

5 לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת תפוחים עם זיגוג לוטוס
>> קיץ מרענן: גספאצ'ו קר