קינוח גבינה, לוטוס ושוקולד בכוס
קינוח בקלי קלות שנראה כמו מיליון דולר ולא מצריך תנור בכלל - מכינים שכבת שוקולד עשירה, מערבבים גבינת שמנת וממרח לוטוס עם קצפת ומגישים בשכבות בתוך כוס או צנצנת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבת הגבינה והלוטוס:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
לעיטור:
10 עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר. מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.
2 מכינים את שכבת הגבינה: שמים גבינה וממרח לוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף.
3 מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.
4 מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכוס בנפח 80 מ"ל (המתכון מספיק ל-10 כוסות כאלו) שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (סה"כ 4 שכבות). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.
5 לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים
להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן