אוכל

פאי גבינה לוטוס ופסיפלורה

רמי דנוך, מייסד "צלילי העוד", מעולם לא הסתדר עם המטבח. בדיוק מהסיבה הזו החליטה משפחתו לאתגר אותו עם פאי קיצי ומרענן. התוצאה? עוגה נהדרת שבה המתיקות של עוגיות הלוטוס משתלבת נפלא עם החמיצות של הפסיפלורה

נעמה רן | mako אוכל | פורסם 29/05/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (לתבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ):

250 גרם עוגיות לוטוס

125 גרם חמאה מומסת

למילוי:

1 מכל (250 גרם) גבינת שמנת (אפשר להשתמש בגבינת שמנת 5%)

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כפות סוכר

100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:

תוכן של 4 יחידות פסיפלורה טרייה או כוס אחת של פרי חתוך אחר

אופן ההכנה:

1 מכינים את בסיס הפאי: שמים בקערת מעבד המזון את עוגיות הלוטוס וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מפזרים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות (אין צורך לשמן). מאחסנים במקפיא לזמן הכנת המלית.

2 מכינים את המילוי: שמים בקערה את הגבינה, גרידת התפוז והסוכר וטורפים היטב.

3 שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל עד לקבלת קרם חלק.

4 ממתינים כמה דקות עד שהשוקולד יצטנן. מוסיפים לקרם השוקולד כף מקרם הגבינה ומערבבים. מוסיפים את קרם השוקולד לקרם הגבינה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

5 מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים אותה לקרם הגבינה והשוקולד הלבן בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה. מורחים על בסיס הפאי ומאחסנים במקרר עד להגשה (שעתיים לפחות).

6 לפני ההגשה מפזרים את הפירות על העוגה.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?