אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגת גזר עם לוטוס, דבש ופקאן

יש עוגות שמכילות את הטוב מכל העולמות: גם מתוקות ונימוחות, גם קלות במיוחד להכנה וגם עוזרות לכם לסיים את הדבש שקניתם לראש השנה. עוגה שמתלבשת נפלא על סוף עונת החגים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 01/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים (2 תבניות אינגליש קייק):

4 גזרים גדולים

4 ביצים גדולות

3/4 כוס סוכר

קמצוץ מלח

1 כפית מחית וניל

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס ממרח לוטוס

150 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

1/2 1 כוסות קמח מלא (או רגיל)

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון מרסקים את הגזרים לפירורים גדולים ושומרים בצד.

2 מקציפים ביצים, סוכר, מלח ווניל לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים בהדרגה שמנת ודבש תוך כדי הקצפה. עוצרים, מוסיפים ממרח לוטוס ומקציפים עד שהבלילה אחידה.

3 מערבבים את האגוזים הקצוצים עם הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. מערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים את הגזר המרוסק ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק. אופים כ-30 דקות עד שהקיסם שננעץ יוצא נקי.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בפעם הקודמת הכנו קאפקייקס חגיגיים