צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
עוגת גזר עם לוטוס, דבש ופקאן
יש עוגות שמכילות את הטוב מכל העולמות: גם מתוקות ונימוחות, גם קלות במיוחד להכנה וגם עוזרות לכם לסיים את הדבש שקניתם לראש השנה. עוגה שמתלבשת נפלא על סוף עונת החגים
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 01/10/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מרכיבים (2 תבניות אינגליש קייק):
4 גזרים גדולים
4 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 כפית מחית וניל
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס ממרח לוטוס
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
1/2 1 כוסות קמח מלא (או רגיל)
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מרסקים את הגזרים לפירורים גדולים ושומרים בצד.
2 מקציפים ביצים, סוכר, מלח ווניל לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים בהדרגה שמנת ודבש תוך כדי הקצפה. עוצרים, מוסיפים ממרח לוטוס ומקציפים עד שהבלילה אחידה.
3 מערבבים את האגוזים הקצוצים עם הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. מערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים את הגזר המרוסק ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק. אופים כ-30 דקות עד שהקיסם שננעץ יוצא נקי.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים