אוכל
צילום׃ בועז לביא, לוטוס

עוגת אגסים וקרם לוטוס

מחפשים עוגה שתפיל את האורחים שלכם לקרשים? מצאתם. עוגה עם שילוב כמעט פואטי של קרם לוטוס מתקתק ועדין עם אגסים, בצק פריך ומוס עשיר. נשמע מסובך? הרבה פחות ממה שנדמה לכם וחוץ מזה, שווה כל דקה של מאמץ

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 02/06/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 26):

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח

לקרם שקדים:

1/2 1 כוסות (130 גרם) שקדים טחונים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה

1 חלמון

1 כף קמח

לשכבת אגסים:

1 קופסת אגסים משומרים, אחרי סינון

למילוי:

3 כפות ממרח לוטוס

למוס לוטוס:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפות פודינג וניל

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

לקישוט: 4 כפות ממרח לוטוס ו-10 עוגיות לוטוס גרוסות

אופן ההכנה:

1 הבצק: במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים ביצים וקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

2 קרם השקדים: מעבירים למעבד מזון חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את יתר חומרי הקרם ומעבדים לעיסה אחידה.

3 על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית 26 משומנת כך שהבצק יצפה גם את דופנות התבנית. מסירים בסכין חדה את עודפי הבצק. מורחים 3 כפות ממרח לוטוס על הבסיס ומקפיאים ל-30 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים מהמקפיא, מורחים שכבה מקרם השקדים, מסדרים את האגסים ומכניסים לתנור לכ-45-50 דקות, עד שהבצק יבש וזהוב. מוציאים ומצננים.

4 המוס: מקציפים שמנת, פודינג וניל וממרח לוטוס עד לקבלת מוס יציב ואוורירי. מורחים על העוגה המצוננת ומכניסים למקרר למשך שעתיים.

5 ההגשה: מחממים קלות את ממרח הלוטוס, יוצקים על העוגה ומפזרים עוגיות לוטוס גרוסות.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> עוגת גבינה עם לוטוס שתעשה לכם את שבועות

>> כל המתכונים לשבועות