אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

עוגת שוקולד ולוטוס

איך אפשר להגיד לא לעוגת שוקולד, ועוד כזאת עם קצפת לוטוס טעימה ועשירה? עוד נספר לכם שאין בה מוצרי חלב וגם לא קמח (אבל היא לא נטולת גלוטן) ושהיא לגמרי ממכרת

חן שוקרון | לוטוס | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב סויה או שמנת צמחית

1/4 כוס (75 גרם) ממרח לוטוס

5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לקצפת לוטוס:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת צמחית

2 כפות ממרח לוטוס

1 כף (10 גרם) אבקת סוכר

3-2 כפות עוגיות לוטוס טחונות דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את העוגה: שמים בקערה שוקולד, חלב סויה (או שמנת צמחית) וממרח לוטוס וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.

3 מקציפים חלבונים בקערת המיקסר עד להיווצרות קצף לבן ורך. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים עוד 3-2 דקות לקצף יציב אך לא יבש.

4 מוסיפים חלמונים לקערה עם השוקולד המומס ומערבבים היטב. מעבירים כשליש מקצף החלבונים לקערה עם השוקולד ומערבבים. מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

5 אופים כ-20 דקות עד שחלקה העליון של העוגה מתייצב אך העוגה עדיין לחה בפנים. מצננים. במהלך הצינון העוגה תאבד מגובהה וזה בסדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

6 להגשה: מקציפים שמנת צמחית עם ממרח לוטוס ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את העוגה, מפזרים מעל את פירורי העוגיות ומגישים.

7 שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.

>> לעוד מתכונים עם ממרח לוטוס