עוגת קרפים עם מלית קרם לוטוס
עוגה גבוהה וחגיגית שתהפוך את השולחן שלכם למרשים במיוחד. רק שימו לב - חשוב להתחיל בהכנה יום לפני ההגשה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לקרפים:
250 גרם קמח לבן
3 ביצים
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה, מומסת
2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
קורט מלח
כ-100 גרם חמאה, לטיגון
למילוי:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 קופסה (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9%
3 כפות ממרח לוטוס
100 גרם עוגיות לוטוס, שבורות
לציפוי:
1/2 צנצנת ממרח לוטוס (200 גרם)
1/2 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 הקרפים: מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את הביצים, הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים (אפשר גם במערבל או במעבד מזון). מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה נוזלית. מניחים בטמפרטורת החדר לכחצי שעה.
2 מחממים מחבת בקוטר 18 ס"מ וממיסים בו מעט חמאה. יוצקים מצקת מהבלילה ומטלטלים את המחבת בעדינות כך שתכסה את כולו. מטגנים עד שתחתית הקרפ זהובה וזרועת כתמים. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. ממשיכים באותו האופן להכנת יתר הקרפים.
3 המלית: מקציפים את השמנת עם תמצית הווניל ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מניחים בצד.
4 מקציפים את שני סוגי הגבינה עם יתרת הסוכר ועם ממרח הלוטוס, לקרם חלק ואחיד. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול.
5 מניחים 2 עלי קרפ בצלחת הגשה. מורחים עליהם כמה כפות גדושות מקרם הגבינות-לוטוס. מפזרים שברי עוגיות על הקרם. יוצקים כך עוד ועוד שכבות, בכל פעם שני קרפים. מכסים ומאחסנים לילה במקרר.
6 הציפוי: שמים בכלי מתאים את השמנת וממרח הלוטוס ומחממים כחצי דקה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים לקרם אחיד ומבריק (זהירות, לא לחמם יותר מדי!). יוצקים על העוגה ומאחסנים במקרר עוד כשעה, עד שהציפוי מתייצב. מגישים קר.