יש לנו חיבה לעופות שלמים. פחות בכלל הצורה והרבה יותר בגלל המחיר. עוף שלם פשוט עולה הרבה הרבה פחות מעוף מפורק - ותכלס, למה לשלם לקצב על משהו שאפשר לעשות לבד בבית? וזה מוביל אותנו לשאלה הבאה: האם באמת אפשר לעשות את זה לבד בבית? נגיד, אם נצייד אתכם עכשיו בסכין איכותית ובעוף - אתם חושבים שתצליחו להפיק ממנו שתי כרעיים, שתי חתיכות יפות של חזה עוף ושתי כנפיים? המשימה שלנו היום היא ללמד אתכם לעשות בדיוק את זה, קצר ומהיר.
רוצים לזכות בטיול קולינרי בספרד? היכנסו >>
לוקחים סכין פירוק - צרה וארוכה עם להב מעוגל - ומתחילים בעבודה. מפרקים את הכרעיים מגוף העוף: נכנסים עם הסכין למקום החיבור של הכרעיים והגוף (משני הצדדים) וחותכים עד כמעט הסוף, עד שנתקלים בעצם. מחזיקים ביד אחת את הכרעיים ובשנייה את העוף, ומקפלים כך שהעצם תישבר. חותכים את החיבור בסכין. עכשיו מפרידים את הכרעיים זו מזו: נצמדים לעצם הארוכה שבאמצע מאחד הצדדים וחותכים. להפרדת הירך מהפולקע: מחפשים את נקודת המפרק, ואליה מכניסים את הסכין.
הכנפיים: נכנסים עם הסכין בין הכנף לבין גוף העוף וחותכים עד להיפרדות הכנף. חוזרים על הפעולה עם הכנף השנייה. בשלב הזה נשארים עם חזה העוף והעצמות (גב העוף). עוברים עם הסכין לאורך עצמות הגב של הסכין ומסירים אותן. מורידים את העור בעזרת להב הסכין.
לפירוק החזה עוברים עם הסכין בסמוך לעצמות עד שמגיעים לסחוס המרכזי. חוזרים על הפעולה עם הצד השני של החזה. חותכים גם את העצמות התומכות. אוחזים בעצמות ובעצרת הסכין מפרידים מהן סופית את החזה. מנקים בזהירות את החזה מהעצמות הקטנות. חותכים את החזה לשניים ומפרידים אותו מ"עצם המשאלות", שמחברת בין שני החלקים. קורעים את פילה העוף. את החזה עצמו אפשר לפרוס לשניצלים.