אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פתיתים אדומים

כל הורה ישראלי שרוצה שהילדים שלו יחשבו שהאוכל שלו הכי טעים בעולם צריך את המתכון הזה, לפתיתים אדומים, מודפס ותלוי על המקרר. השלב הבא: להכין אותו לצהריים לפחות אחת לשבוע, ועדיף יותר

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 25/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות פתיתים

1 בצל גדול, מגורר דק

רבע כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית מלח

פלפל שחור

1 כף רסק עגבניות גדושה

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני שמן ומטגנים את הבצל יחד עם מעט מהמלח 10-15 דקות, עד שהבצל מזהיב.

2 מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שחלק מהפתיתים מזהיבים.

3 מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הפתיתים 10 דקות.

5 מכבים את האש, מערבבים את הפתיתים ומכסים שוב ל-10 דקות.

6 מסירים את המכסה, מערבבים במזלג ומגישים מיד.

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

פתיתים אדומים (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פתיתים אדומים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בתיאבון!