אוכל
צילום׃ יאיר קלר, לחמים

עוגה כושית

עוגת השוקולד הקלאסית לימי הולדת

| לחמים | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 328 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

4 ביצים

230 גרם סוכר (1 כוס)

200 מ"ל שמן/חמאה מומסת

350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)

50 גרם קקאו (3 כפות)

100 גרם אבקת סוכר (תכולת 1 שקית)

240 מ"ל חלב/מים חמים (1 כוס)

קרם שוקולד

250 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 160 מעלות.

2 מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במהירות בינונית לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים במהירות נמוכה ובזרם דק את השמן עד שנבלע לחלוטין בתערובת.

4 מנפים קמח, אבקת קקאו ואבקת סוכר ביחד.

5 מרתיחים את החלב / המים ומוסיפים לתערובת הביצים מעט מתערובת הקמח עם האבקת סוכר והקקאו יחד עם מעט מן החלב/ המים. חוזרים על הפעולה עד שתערובת הקמח , החלב / המים נגמרים.

6 משמנים ומקמחים את התבנית, יוצקים את תערובת העוגה לתוך התבנית.

7 מכניסים את העוגה לתנור 35-40 דקות.

8 כעבור 1/2 שעה בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. 

9 קרם: מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים על העוגה המוכנה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.