צילום׃ עמרי אנדרס צורף
בובל'ה – מצה בריי של הפולנים
המאכל האהוב של פסח בגרסת הלביבה המטוגנת
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 29/03/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
חלבון ביצה אחד
שתי כפות קמח מצה, או מצה מפוררת קטן
קורט מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלבון. 2. מקפלים לתוכו את הקמח והמלח בזהירות עד שהתערובת סמיכה ואפורה אבל עדיין תפוחה. 3. מחממים מחבת עם מעט שמן, ויוצרים כדורים מהעיסה עם שתי כפות לתוך המחבת. וודאו. שהכדורים גבוהים ולא מעוכים. 4. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, מגישים מיד.
אפשר להחליף את המלח בסוכר, לגרסה מתוקה. גרסאות מזרחיות כוללות גם כפית סחוג.