אוכל

סופגניות חרוז

בציפוי סירופ דבש חם

איילה ארוך | 4chef | פורסם 09/12/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות

175 גרם קמח
כף סוכר
חצי כפית מלח
תוכן מקל ווניל
כפית שמרים יבשים
100 מ"ל מים
100 מ"ל חלב

לסירופ הדבש

100 גרם סוכר
100 מ"ל מים
מיץ מלימון אחד
175 גרם דבש

אופן ההכנה:

להכנת הסופגניות

1 מערבבים בקערה קמח ושמרים, מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב את המים והחלב. 2. מוסיפים וניל, סוכר ומלח ומערבבים עד שנוצר בצק חלק, אלסטי ונוזלי. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. כשהשמן חם, יוצקים מבלילת הבצק לסיר בעזרת 2 כפיות (טובלים את הכפות במים כדי שהבצק לא יידבק). מטגנים את הסופגניות עד שמזהיבות. 3. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר/ סירופ דבש חם.

להכנת סירופ דבש 1 מרתיחים מים בסיר, מוסיפים סוכר תוך טריפה עד שהסוכר נמס. 2. מוסיפים מיץ לימון ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.