צילום׃ בן עמי
עוגת שוקולד של דניאל
בחושה שוקולדית בציפוי גנאש
| בן עמי
| פורסם 10/11/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
5 ביצים
5 כפות קמח תופח
לציפוי:
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. ממיסים את החמאה, הסוכר והשוקולד בסיר על אש קטנה, תוך ערבוב. כשמתקבל מרקם אחיד מסירים מהאש. 3. מוסיפים את הביצים והקמח התופח ומערבבים. 4. משמנים תבנית 26 עגולה ושופכים פנימה את הבלילה. אם רוצים, מפזרים מלמעלה אגוזי מלך או לוז קצוצים. 5. אופים כ-20 דקות. 6. מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת, שופכים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. שופכים על העוגה החמה.