אוכל
צילום׃ דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט

עוגיות שקדים וסוכר חום

כשתנסו את העוגיות הבאות תבינו שקפה הוא סתם תירוץ. מהיום מכינים כאלה לבד

דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט | פורסם 27/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (100 מנות):

מרכיבים

300 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר חום

240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 ביצים

420 גרם (3 כוסות) קמח

5 גרמים (1 כפית) אבקת אפייה

150 גרם שקדים אמריקאיים (גדולים), קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה.

2 מוסיפים את הביצים ומערבבים בזהירות כדי לא להקציף את החמאה.

3 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק נקניק מלבני בעובי 4 ס"מ ומשהים במקפיא 5 שעות לפחות.

4 פורסים את הנקניק לעוגיות בעובי 5 מ"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 2 ס"מ.

5 אופים 13-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.