צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
פירה
מתכון למחית תפוחי אדמה עם שמנת ואגוז מוסקט. תוספת קלאסית לכל ארוחה
ניל שטראובר | מאסטר שף
| פורסם 07/05/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
המרכיבים:
מלח בישול גס
3 תפוחי אדמה בינוניים
125 מ״ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות. מסדרים על תבנית התנור ערימות של מלח גס ועליהן מעמידים את תפוחי האדמה. אופים כ-45 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
2 חותכים את תפוחי האדמה לשניים ובעזרת כף מוציאים את תוכנם לקערה.
3 מחממים בצד שמנת מתוקה, מוסיפים מלח ופלפל וקורט של אגוז מוסקט. מביאים לרתיחה עדינה ומורידים מהאש.
4 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים מהשמנת לפי הסמיכות הרצויה.
אפשר להוסיף גם חמאה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!