אוכל
תמונת AVI׃ mako

קובה

מתכון למנה המסורתית של כופתאות חיטה וסולת במילוי בשר טחון. מומלץ מאוד

עמית שבו | מאסטר שף | פורסם 11/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

המרכיבים:

כוס ג'ריש

300 גרם בשר בקר טחון

שמן קנולה

מלח ופלפל

חוואייג'

בצל לבן, חתוך לרצועות

חצי חבילת דלעת, חתוכה לקוביות גסות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

צרור עלי מנגולד, חתוכים גס

צרור עלי סלרי, חתוכים גס

כפית פפריקה

כפית מלח לימון

כפית סוכר

כוס סולת

אופן ההכנה:

1 שמים את הג'ריש בקערה ומוסיפים מים עד שאפשר לראות אותם. מניחים בצד.

2 מטגנים את הבשר תוך ערבוב עד שהוא נהיה אפור. מנמיכים את האש ומוסיפים מלח, פלפל וחוואייג'. מערבבים, טועמים ומכבים את האש.

3 מזהיבים את הבצל בסיר ומוסיפים את הדלעת. מערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות, 3-4 כוסות מים, מנגולד וסלרי. מערבבים ומוסיפים כפית מלח, כפית פלפל, כפית פפריקה, כפית מלח לימון וכפית סוכר. מערבבים, מכסים ומניחים להתבשל על אש קטנה.

4 מכניסים לפה גרגר של ג'ריש. אם הוא פחות או יותר רך מוסיפים כוס סולת, לשים טוב טוב ויוצרים עיגולים קטנים.

5 משטחים את העיגולים ביד טוב טוב, יוצרים מכל עיגול מעין קערה קטנה וממלאים בבשר (לא יותר מדי). סוגרים את הקובה לכדור.

6 כשמסיימים מגבירים את האש עד שהמרק רותח ומבעבע, ואז זורקים לתוכו את הקובה. מכסים חצי סיר ומבשלים כ-20 דקות. אם הקובה צפים, המרק מוכן. עדיף לא לבשל יותר מדי, כי אז הם עלולים להתפרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!