צילום׃ רולדין
אוזני המן במילוי תמרים של רולדין
מתכון נהדר של בצק פריך במלית תמרים
| רולדין
| פורסם 05/03/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מתכון נפלא לאוזני המן שיפארו כל משלוח מנות
מרכיבים :
לבצק
200 גרם סוכר
ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח (4 כוסות ושליש)
1/2 כפית תמצית וניל
למלית
100 גרם ממרח תמרים
250 גרם תמרים מגולענים
קמצוץ הל טחון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסוכר עם הביצים, החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.
3 הכנת המלית: מניחים את התמרים המגולענים, ממרח התמרים והל בקערה ומערבבים (אם התערובת סמיכה לכם מדי ניתן להוסיף מעט יין לבן)
4 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.
5 מרדדים את הבצק לעובי של 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
6 אופים בתנור החם במשך 30 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!