אוכל
צילום׃ רולדין

אוזני המן במילוי תמרים של רולדין

מתכון נהדר של בצק פריך במלית תמרים

| רולדין | פורסם 05/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 258 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון נפלא לאוזני המן שיפארו כל משלוח מנות

מרכיבים :

לבצק

200 גרם סוכר

ביצה גדולה

400 גרם חמאה רכה

600 גרם קמח (4 כוסות ושליש)

1/2 כפית תמצית וניל

למלית

100 גרם ממרח תמרים

250 גרם תמרים מגולענים

קמצוץ הל טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר עם הביצים, החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.

3 הכנת המלית: מניחים את התמרים המגולענים, ממרח התמרים והל בקערה ומערבבים (אם התערובת סמיכה לכם מדי ניתן להוסיף מעט יין לבן)

4 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.

5 מרדדים את הבצק לעובי של 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

6 אופים בתנור החם במשך 30 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן