אוכל
צילום׃ דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

מאפינס בננה וחמאת בוטנים

מה אנחנו צריכים ממאפינס? שיהיו רכים, טריים, מתוקים ומנחמים, נכון? אז אלה עושים את העבודה טוב מאוד ואפילו יותר מזה, והעובדה שהם בריאים ומבוססים על קמח מלא לא מפריעה להם כהוא זה

שי-לי ליפא | מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא | פורסם 17/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 מאפינס:

1 כוס (140 גרם) קמח מלא

שלושת רבעי כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2 בננות קלופות

חצי כוס (120 גרם) חמאת בוטנים חלקה

2 ביצים

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (או מניחים מנג'טים בשקעים).

2 מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה. בקערה נפרדת מועכים בננות עם מזלג, מוסיפים חמאת בוטנים, ביצים ויוגורט וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את תערובת הבננות על תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3 יוצקים לתבנית עד שלושת רבעי מגובה השקעים.

4 אופים 25-20 דקות עד להזהבה.

5 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד 4 ימים.

המתכון מתוך הספר "מטבח בריא לילדים" של שי-לי ליפא