צילום׃ Lynn Seeden, Istock
בראוניז של לחם ארז
מתכון קלאסי לעוגת השוקולד המפורסמת
| לחם ארז
| פורסם 02/11/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
400 גרם שוקולד מריר משובח
350 גרם חמאה
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס קפה חזק מסונן או אספרסו
¼ כוס ברנדי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות 2. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול (בן מארי) 3. מקציפים את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ולאחר דקת הקצפה נוספת מוסיפים אספרסו וברנדי. לבסוף מוסיפים את החמאה והשוקולד המומסים ומערבים היטב. 4. אופים בתבנית מרובעת למשך 40 דקות. מכיוון שהבראוניז היא עוגה נמוכה ולחה – הקיסם לא יוצא יבש בבדיקה. 5. מצננים ומניחים במקרר למספר שעות.