אוכל

אזני המן במילוי פירות יבשים וגרנולה

העוגיות המסורתיות במילוי בריא ומפתיע

| עץ הזית | פורסם 02/03/09 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לבצק

100 גרם מרגרינה או חמאה
1 חלמון ביצה
שליש כוס + כפית סוכר (80 גרם)
קורט מלח
1.5 כוסות קמח (200 גרם)
חצי כוס אגוזי מלך טחונים (50 גרם)
25 גרם שמרים טריים
4 כפות מים
למריחה:
1 ביצה טרופה

למילוי

100 גרם מישמש מיובש
50 גרם חמוציות מיובשות
50 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים
100 גרם תמרים ללא חרצנים
100 גרם גרנולה
חצי כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות. 2. הכנת הבצק: מניחים את המרגרינה, הסוכר, החלמון והמלח בקערה ומערבבים במעבד המזון או בעזרת מערבל ידני עד שמתקבלת עיסה אחידה. 3. מוסיפים את הקמח, הסוכר והאגוזים ומערבלים שתי דקות נוספות. 4. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. 5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לחצי שעה לערך. 6. הכנת מלית הגרנולה והפירות היבשים: בסיר בינוני מניחים את הפירות היבשים ומוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. 7. מסננים ומעבירים למעבד המזון, מוסיפים את סירופ המייפל ומעבדים בפולסים קצרים לכדי מחית גסה. 8. מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את הגרנולה ומערבבים. 9. מוציאים את הבצק מהמקרר ומקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו כ – 35 עיגולים (בעזרת כוס). 10. מושחים בביצה את השולים של כל עיגול בצק ומניחים במרכז העיגול ככף מהמלית. מהדקים פנימה את שולי הבצק ליצירת משולש. 11. מעבירים את המשולשים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ - 20 דקות עד לקבלת גוון שחום