אוכל
צילום׃ דני לרנר, עוגות ברגע, הוצאת כנרת

עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד פשוטה פשוטה, עם רוטב שוקולד הורס

חנה שאולוב | עוגות ברגע, הוצאת כנרת | פורסם 01/10/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 436 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבסיס:

15 ביסקוויטים חומים

50 גרם חמאה רכה

¼ כוס סוכר

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה 9%

½ כוס סוכר

3 ביצים

6 טיפות תמצית וניל

1 כף קמח

לרוטב השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

5 כפות חלב

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום נמוך (150 מעלות). מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה מס' 20 בעלת דופן גבוהה.

2 בקערה רחבה מועכים היטב את הביסקוויטים ומוסיפים אליהם את החמאה והסוכר. 

3 מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים תוך כדי הידוק. 

4 בקערה אחרת בוחשים היטב את חומרי המלית לעיסה חלקה ומעבירים לאט אל מעל הביסקוויטים. 

5 אופים כשעה ומשאירים להצטנן בתנור. 

6 מוציאים ומורחים את רוטב השוקולד מעל. מקררים במקרר כמה שעות.

7 רוטב השוקולד: מחממים את השוקולד עם החלב בסיר קטן על האש, בוחשים עד שהשוקולד נמס.

אהבתם את עוגת הגבינה והשוקולד? דמיינתם עוגת גבינה ושוקולד אחרת? ספרו לנו בתגובות!