עוגת גבינה ושוקולד
עוגת גבינה ושוקולד פשוטה פשוטה, עם רוטב שוקולד הורס
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבסיס:
15 ביסקוויטים חומים
50 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה 9%
½ כוס סוכר
3 ביצים
6 טיפות תמצית וניל
1 כף קמח
לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
5 כפות חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום נמוך (150 מעלות). מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה מס' 20 בעלת דופן גבוהה.
2 בקערה רחבה מועכים היטב את הביסקוויטים ומוסיפים אליהם את החמאה והסוכר.
3 מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים תוך כדי הידוק.
4 בקערה אחרת בוחשים היטב את חומרי המלית לעיסה חלקה ומעבירים לאט אל מעל הביסקוויטים.
5 אופים כשעה ומשאירים להצטנן בתנור.
6 מוציאים ומורחים את רוטב השוקולד מעל. מקררים במקרר כמה שעות.
7 רוטב השוקולד: מחממים את השוקולד עם החלב בסיר קטן על האש, בוחשים עד שהשוקולד נמס.
אהבתם את עוגת הגבינה והשוקולד? דמיינתם עוגת גבינה ושוקולד אחרת? ספרו לנו בתגובות!