בסבוסה
עוגת סולת עם סירופ סוכר, שתעשה לכם מתוק בנשמה
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 24/06/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 כוסות סולת
שלושת רבעי כוס סוכר
1 כוס קוקוס
2 שקיות סוכר וניל
1.5 שקיות אבקת אפייה
200 גרם חמאה מומסת
1 ורבע כוסות רוויון
קורט מלח
חצי כוס צימוקים
לסירופ:
כוס סוכר
1 כוס מים
כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
2 מוסיפים את הרוויון ואת החמאה ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לתבנית משומנת ומשהים בחוץ למשך 10 דקות.
3 אופים ב-160 מעלות במשך כ-40 דקות. מרתיחים את חומרי הסירופ במשך כ-15 דקות.
4 שופכים את הסירופ על העוגה. אפשר גם לפזר שקדים לקישוט.