אוכל
צילום׃ שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים

עוגיות תמרים מבצק שמנת

כמעט אין אמא שלא מכינה את העוגיות האלה, אבל לא כמו מיקי שמו. בואו להשתדרג

מיקי שמו | מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 26/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 217 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 חלמונים
1 גביע קטן של שמנת חמוצה (150 מ"ל)
תרסיס שמן בטעם חמאה

למלית:

500 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

לקישוט:

½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה.

3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.

4 מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה.

5 מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן.

6 מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר.

>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק