עוגיות תמרים מבצק שמנת
כמעט אין אמא שלא מכינה את העוגיות האלה, אבל לא כמו מיקי שמו. בואו להשתדרג
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
לבצק:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 חלמונים
1 גביע קטן של שמנת חמוצה (150 מ"ל)
תרסיס שמן בטעם חמאה
למלית:
500 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
לקישוט:
½ כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה.
3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.
4 מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה.
5 מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן.
6 מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר.
>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק