אוכל
צילום׃ מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

כדורי שוקולד

רגילים לכדורי שוקולד עם טעם של קקאו ומרגרינה? לא עוד. בספר של מיקי שמו מצאנו את המתכון המושלם לכדורי שוקולד מטורפים - שוקולדיים על אמת, עם ביסקוויטים, שוקולד חלב ושוקולד מריר. מתכון חובה

מיקי שמו | מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן | פורסם 06/02/23 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 2615 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

240 מ"ל חלב (1 כוס)

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

50 גרם אבקת קקאו מנופה (4 כפות גדושות)

1 כפית תמצית וניל או תמצית רום

100 גרם שוקולד חלב קצוץ

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

300 גרם ביסקוויטים או עוגיות חמאה מפוררים גס

קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות, לציפוי

אופן ההכנה:

1 מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר תוך כדי בחישה, עד שהחמאה והסוכר נמסים. מוסיפים קקאו, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש, מוסיפים תמצית וניל או רום ומערבבים.

2 יוצקים את התערובת החמה על שני סוגי השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים.

3 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד להתייצבות התערובת.

4 יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.

** כדורי שוקולד נשמרים בכלי אטום במקרר עד שבוע, או עד חודש במקפיא.

** המתכון פורסם לראשונה בנובמבר 2009