אוכל
צילום׃ Stockbyte, GettyImages IL

ופל אמריקאי אמיתי של הדסון

פריך מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים

עמיר אילן | מסעדת הדסון | פורסם 06/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

½ קובייה (25 גרם) שמרים לחים או שקית אחת של שמרים אינסטנט
½ 2 כוסות (624 גרם) חלב
90 גרם (כמעט חבילה) חמאה או שילוב עם שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כוסות (275 גרם) קמח רגיל
1 כף סוכר וניל
1 כפית מלח
2 ביצים
½ כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה:

1 מחממים במיקרו או בסיר קטן ½ כוס חלב, רק עד שיהיה פושר למגע. 2. בקערה גבוהה (זו של המיקסר תתאים) מערבבים את השמרים עם החלב הפושר ומשהים לחמש דקות או עד שמתחילים לצוץ בועות. 3. בינתיים, ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן. 4. מוסיפים לשמרים את יתרת החלב, החמאה, התמצית, הקמח, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר. 5. למחרת, טורפים את הביצים והסודה לתוך הבלילה. 6. מחממים מכשיר חשמלי להכנת וופל או מחבת מיוחדת למטרה זו, מברישים בכמות נדיבה של חמאה ויוצקים בלילה פנימה, עד שתמלא את התחתית לחלוטין. 7. מגבירים את החום והופכים את המחבת לצידה השני (במקרה של מכשיר חשמלי אין צורך להפוך). הוופל מוכנים כשהם חומים ופריכים. מגישים מיד.