עינוגי חמאת בוטנים
עוגיות בריאות מפנקות וקלות להכנה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לעוגיות אלה יש טעם עדין של חמאת בוטנים והכנתן היא ממש משחק ילדים. העוגיות עשויות מבוטנים קלויים קלות, המהווים בעצמם מזון איכות ומכילים כמות גבוהה של חלבון ושפע שומנים טובים, לא רוויים. בנוסף, הבוטנים מכילים ויטמין B בכמויות גבוהות יותר מאגוזים רבים אחרים, ומבחר של מינרלים חשובים כמו מגנזיום (המינרל הׂמרגיע׃), אשלגן וזרחן.
כאשר קולים בוטנים וממליחים אותם, רוב הערך התזונתי שלהם הולך לאיבוד. בנוסף, הבוטנים המגודלים באופן מסחרי נוטים להיות מרוססים מאוד, לכן מומלץ לקנות בוטנים אורגניים טבעיים.
מרכיבים (25 מנות):
½ כוס בוטנים, קלויים קלות, לא מומלחים, קצוצים דק
50 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
½ כוס חמאת בוטנים אורגנית במרקם חלק
½ כוס סוכר חום
1 ביצה
3/4כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180c). מרפדים את התבנית בנייר אפייה. שופכים את הבוטנים הקצוצים לצלחת. 2 שמים את החמאה הרכה, את חמאת הבוטנים ואת הסוכר החום באחת הקערות. מערבבים בכף העץ עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ובוחשים שוב עד שהתערובת אחידה. 3 בקערה השנייה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. 4 מוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, את תערובת הקמח לתוך תערובת הבוטנים תוך בחישה מתמדת. מערבבים היטב עד שמתקבל כדור בצק גמיש, הדומה לפלסטלינה. 5 צובטים כמות קטנה מן הבצק ומגלגלים לכדור בגודל אגוז מלך. משטחים בכפות הידיים צד אחד של הכדור על הבוטנים הקצוצים שבצלחת. מתקבלת עוגייה מצופה מצֿדה האחד בבוטנים. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת, כשהצד המצופה כלפי מעלה. 6 מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 25 דקות. 7 מוציאים את התבנית בזהירות מן התנור. מעבירים את העוגיות אל רשת הצינון ומניחים להן לעמוד כשעה. לאחר שהצטננו לגמרי, מעבירים אותן לכלי אטום.