צילום׃ מיקי שמו, שמו הקונדיטוריה
עוגיות חמאה מלבבות
מתכון פשוט לעוגיות נפלאות ורומנטיות במיוחד
מיקי שמו | שמו הקונדיטוריה
| פורסם 28/01/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
75 גרם סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1/2 שקית אבקת אפייה
250 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד הומוגניות, במהירות איטית.
2 מוסיפים את הביצים והמלח ומיד לאחר מכן את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, אבקת שקדים, אגוזי לוז והווניל.
3 להשאיר את הבצק למנוחה למשך כ-1/2 שעה.
4 מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים בעזרת מיקדים תצורות לב. מניחים בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה
5 ניתן להבריש קלות בחלבון ומיד לאחר מכן לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים, שקדים גרוסים, אגוזי פקאן קצוצים, סוכר וקינמון, סוכר חום וכו', לפי בחירה ומסדרים במגש אפייה.
6 אופים ב-170 מעלות למשך כ-12 דקות.
7 לאחר צינון העוגיות בוזקים אבקת סוכר מעל העוגיות.