אוכל
צילום׃ מיקי שמו, שמו הקונדיטוריה

עוגיות חמאה מלבבות

מתכון פשוט לעוגיות נפלאות ורומנטיות במיוחד

מיקי שמו | שמו הקונדיטוריה | פורסם 28/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם חמאה בטמפ' החדר
75 גרם סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1/2 שקית אבקת אפייה
250 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אגוזי לוז

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד הומוגניות, במהירות איטית.

2 מוסיפים את הביצים והמלח ומיד לאחר מכן את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, אבקת שקדים, אגוזי לוז והווניל.

3 להשאיר את הבצק למנוחה למשך כ-1/2 שעה.

4 מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים בעזרת מיקדים תצורות לב. מניחים בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה

5 ניתן להבריש קלות בחלבון ומיד לאחר מכן לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים, שקדים גרוסים, אגוזי פקאן קצוצים, סוכר וקינמון, סוכר חום וכו', לפי בחירה ומסדרים במגש אפייה.

6 אופים ב-170 מעלות למשך כ-12 דקות.

7 לאחר צינון העוגיות בוזקים אבקת סוכר מעל העוגיות.