צילום׃ travellinglight, Istock
קיצ'רי
תבשיל עיראקי מסורתי עם אורז ועדשים אדומות. תוספת נהדרת לכל מנה
אביה דוזלי | מאסטר שף
| פורסם 07/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
מצרכים:
שמן לטיגון
1 כוס אורז
2\1 כוס עדשים אדומות
1/2 כפית כמון
כוס ושלושת רבעי מים
כפית ורבע מלח
3 שיני שום, פרוסות
אופן ההכנה:
1 מכסים את תחתית הסיר בשמן ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים. מוסיפים מלח וכמון ומערבבים.
2 מוסיפים את המים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה, כמו אורז רגיל.
3 לאחר שהמים כמעט נגמרים ובאורז נוצרות מעין ארובות, מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה מאוד. מכבים את האש.
4 מטגנים במחבת את השום עד שהוא מזהיב, שופכים על הקיצ'רי (עם השמן) ומערבבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!