אוכל
צילום׃ עודד קרני

לביבות בטטה של פיליס גלזר

פינוק בריא, שמעשיר אתכם בנוגדי חמצון על הדרך

פיליס גלזר | mako | פורסם 10/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

500 גרם בטטה, מקולפת ומגוררת דק על פומפייה

2 ביצים, רצוי אורגניות

¼ כוס קמח מצות או קמח כוסמין בהיר

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

פלפל לבן

עלי כוסברה או נענע לקישוט (אפשר גם לקצוץ ולהוסיף לבלילה)

שמן זית מעורבב עם שמן קנולה לטיגון

להגשה: יוגורט סמיך (מומלץ "יוגורמה" או יוגורט בופלו), או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 שמים את הבטטה המגוררת במסננת ל-5 דקות וסוחטים.

2 טורפים בקערה ביצים, בטטה,קמח מצות, אבקת אפייה, מלח ופלפל. מעמידים בצד 5-10 דקות.

3 מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ויוצקים 1/4- 1/3 כוס מהבלילה ליצירת כל לביבה. משטיחים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה-השחמה.

4 מקשטים ביוגורט סמיך או שמנת ומגישים.

>> לכל מתכוני הלביבות