צילום׃ עודד קרני
לביבות בטטה של פיליס גלזר
פינוק בריא, שמעשיר אתכם בנוגדי חמצון על הדרך
פיליס גלזר | mako
| פורסם 10/12/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
500 גרם בטטה, מקולפת ומגוררת דק על פומפייה
2 ביצים, רצוי אורגניות
¼ כוס קמח מצות או קמח כוסמין בהיר
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
פלפל לבן
עלי כוסברה או נענע לקישוט (אפשר גם לקצוץ ולהוסיף לבלילה)
שמן זית מעורבב עם שמן קנולה לטיגון
להגשה: יוגורט סמיך (מומלץ "יוגורמה" או יוגורט בופלו), או שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 שמים את הבטטה המגוררת במסננת ל-5 דקות וסוחטים.
2 טורפים בקערה ביצים, בטטה,קמח מצות, אבקת אפייה, מלח ופלפל. מעמידים בצד 5-10 דקות.
3 מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ויוצקים 1/4- 1/3 כוס מהבלילה ליצירת כל לביבה. משטיחים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה-השחמה.
4 מקשטים ביוגורט סמיך או שמנת ומגישים.