אוכל

סופגניות מהירות במילוי תפוחים

מתכון מהיר וטעים לבישול עם הילדים

איילה ארוך | 4chef | פורסם 09/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות

420 גר קמח( כ-3 כוסות)

שקית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 ביצים

2 גביעי לבן / שמנת חמוצה

גרידת לימון

גרידת תפוז

קינמון/תוכן מקל ווניל

3 תפוחים קלופים ללא הליבה פרוסים לטבעות או חתוכים לשמיניות (יש להשרות במים קרים ומיץ לימון עד השימוש למניעת השחרה)

שמן קנולה/תירס לטיגון עמוק

לאייסינג פטל

200 גרם אבקת סוכר מנופה

2 כפות מיץ לימון

7 יחידות פטל טרי/קפוא (ניתן להחליף את הפטל בחמוציות, אוכמניות, תותים, דובדבנים)

להגשה

מייפל אמיתי/ אבקת סוכר/דבש

אופן ההכנה:

להכנת הסופגניות

1 מערבבים את כל החומרים בקערה (פרט לשמן ולתפוחים), עד שמתקבלת תערובת חלקה. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר ובינתיים מסננים ומנגבים את פלחי התפוחים. 3. כשהשמן חם טובלים את פלחי התפוח בבלילה(עם מזלג) ומטגנים בשמן החם עד שהם מזהיבים. 4. סופגים בנייר את עודפי השמן ומגישים לצד סירופ מייפל אמיתי/ אבקת סוכר/דבש.

להכנת אייסינג פטל

1 מועכים את הפטל במסננת דקה מעל קערה עד שהוא מגיר את כל הנוזלים. 2. מוסיפים לקערה עם מיץ הפטל את יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד שאבקת הסוכר נמסה. 3. טובלים את סופגניות התפוחים בזיגוג ומעטרים בסוכריות צבעוניות. רצוי להשתמש בזיגוג מיד אחרת הוא מתקשה.

>> לכל מתכוני הסופגניות