אוכל
צילום׃ pontch1, פורום המתכונים של תפוז

קאפקייקס קפה ביתיים

עוגות קפה אישיות בציפוי של קרם גבינה

pontch1 | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 26/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקאפקייקס:

3/4 כוס חמאה בטמפרטורת החדר (150 גרם)
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כוסות + כף קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/8 כפית מלח
1 כף גרגירי קפה נמס
1/2 כוס קפה חזק (כף גרגירי קפה + מים רותחים)
1/4 כוס  + כף חלב
1 כף ליקר קפה (אפשר להמיר בחלב)

לקרם:

1 חבילה גבינת שמנת (בערך 220 גרם)
50 גרם חמאה לא מלוחה רכה (בטמפרטורת החדר)
2 טיפות תמצית וניל
4 כוסות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבלים את החמאה במיקסר כ-30 שניות, עד שמתקבלת מסה רכה. 

3 מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, בערך 3 דקות.

4 מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבול (כשאחת נטמעת - מוסיפים את השנייה).

5  בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרגירי הקפה.

6 מערבבים בכוס את הקפה המוכן, הליקר והחלב.

7 מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח ואת הקפה - 1/4 מכמות הקמח, 1/3 מכמות הקפה וחוזר חלילה. יש לשפוך את הקפה לאט לאט, אחרת ייווצרו גושים בבלילה.

8 שופכים את הבלילה לתבניות קאפקייקס עם עטרות נייר (עד גובה 2/3), ואופים בין 20 ל-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

מכינים את קרם הגבינה ומרכיבים:

1 מערבלים את החמאה במיקסר עד לקבלת מסה קרמית, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים עד לאיחוד מוחלט.

2 מוסיפים את תמצית הווניל ואת הסוכר ומערבבים במיקסר במהירות נמוכה. מדי פעם עוצרים את המיקסר ומנקים את הסוכר שהצטבר בדפנות. ממשיכים לערבל עד שהמרקם רך ואווריירי.

3 יוצרים תלוליות של קרם על הקאפקייקס המוכנים בעזרת שקית זילוף, ומפזרים סוכריות.