קאפקייקס קפה ביתיים
עוגות קפה אישיות בציפוי של קרם גבינה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקאפקייקס:
3/4 כוס חמאה בטמפרטורת החדר (150 גרם)
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כוסות + כף קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/8 כפית מלח
1 כף גרגירי קפה נמס
1/2 כוס קפה חזק (כף גרגירי קפה + מים רותחים)
1/4 כוס + כף חלב
1 כף ליקר קפה (אפשר להמיר בחלב)
לקרם:
1 חבילה גבינת שמנת (בערך 220 גרם)
50 גרם חמאה לא מלוחה רכה (בטמפרטורת החדר)
2 טיפות תמצית וניל
4 כוסות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבלים את החמאה במיקסר כ-30 שניות, עד שמתקבלת מסה רכה.
3 מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, בערך 3 דקות.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבול (כשאחת נטמעת - מוסיפים את השנייה).
5 בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרגירי הקפה.
6 מערבבים בכוס את הקפה המוכן, הליקר והחלב.
7 מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח ואת הקפה - 1/4 מכמות הקמח, 1/3 מכמות הקפה וחוזר חלילה. יש לשפוך את הקפה לאט לאט, אחרת ייווצרו גושים בבלילה.
8 שופכים את הבלילה לתבניות קאפקייקס עם עטרות נייר (עד גובה 2/3), ואופים בין 20 ל-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מכינים את קרם הגבינה ומרכיבים:
1 מערבלים את החמאה במיקסר עד לקבלת מסה קרמית, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים עד לאיחוד מוחלט.
2 מוסיפים את תמצית הווניל ואת הסוכר ומערבבים במיקסר במהירות נמוכה. מדי פעם עוצרים את המיקסר ומנקים את הסוכר שהצטבר בדפנות. ממשיכים לערבל עד שהמרקם רך ואווריירי.
3 יוצרים תלוליות של קרם על הקאפקייקס המוכנים בעזרת שקית זילוף, ומפזרים סוכריות.