אוכל
צילום׃ פירגה, טועמים במטבח

חיתוכיות ריבה עם פירורים

עוגיות פשוטות עם שיק יוקרתי: קבלו חיתוכיות בניחוח תפוז, שיהפכו את הבית שלכם למקום שכיף לחיות בו

פירגה | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 03/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 חלמונים
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כף ליקר תפוזים או גרידת תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים

למילוי:

ריבת תפוזים, או כל ריבה אחרת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים את מצרכי הבצק בקערה, ולשים עד לקבלת בצק עדין ונעים. אם צריך, מוסיפים קצת קמח.

2 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש, שמיועד לפירורים, מחלקים לחתיכות קטנות, מפזרים על צלחת ומכניסים למקפיא (כך יהיה יותר קל לגרר אותו אחר כך).

3 את שאר הבצק (השני שליש) משטחים על תבנית 27X33 משומנת, ומכניסים לתנור החם לכ-10 דקות.

4 מניחים לבצק האפוי להצטנן מעט, ומורחים עליו את הריבה.

5 מגררים את הבצק מהמקפיא מעל הריבה, ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, עד שהפירורים משחימים.

6 מצננים, חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה.

* המתכון באדיבות הבלוג טועמים במטבח בתפוז

>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק